به گزارش مشرق، ۱۹ روز از اشغال شهر عفرین توسط نیروهای ارتش ترکیه و عناصر تروریستی موسوم به سپر فرات می گذرد و در حال حاضر فقط ۴ منطقه در شمال استان حلب سوریه از هجوم نیروهای اشغالگر در امان مانده است.
نیروهای ارتش ترکیه و عناصر تروریستی در ۹۰ روز گذشته حدود ۲۳۰ منطقه را در شمال استان حلب سوریه به اشغال خود در آوردند و توانستند نیروهای خود را از شهر جرابلس (شمال شرق حلب) به استان ادلب متصل کنند.
با پیشروی های صورت گرفته در عملیات «شاخه زیتون»، مناطق مرزی شمال استان حلب سوریه در نزدیکی مناطق کُردنشین جنوب ترکیه از وجود شبه نظامیان کُرد به طور کامل پاکسازی شده است.
با عقب نشینی شبه نظامیان کُرد در شمال استان حلب سوریه، بهانه های اردوغان مبنی بر خطر وجود نیروهای کُرد در مرزهای مشترک دیگر قابل توجیه نیست چرا که ارتباط مناطق کُردنشین ترکیه با مناطق مرزی مشترک سوریه قطع شد.
اما مواضع گیری مقامات دولت ترکیه نشان می دهد آنان اشغال مناطق دیگری از شمال سوریه را در دستور کار قرار داده اند و نیروهای ارتش این کشور هم با توجه به اشغال شهر عفرین میتوانند راهبرد امتیازگیری خود را از دولت سوریه در میدان نبرد دنبال کنند.
اگر چه در مقطع فعلی نیروهای ارتش سوریه در شهر راهبردی «تل رفعت» مستقر شدهاند اما شواهد میدانی نشان میدهد دولت و ارتش ترکیه عطش زیادی برای اشغال این شهر و مناطق دیگری از استان های حلب، رقه و حسکه دارند.
در روزهای گذشته، عناصر تروریستی موسوم به سپر فرات اصرار زیادی برای اشغال شهر تل رفعت و فرودگاه منغ داشتند اما خطر درگیری با نیروهای ارتش سوریه باعث شده که دولت ترکیه در این خصوص با احتیاط گام بردارد.
دولت ترکیه پیشتر برای توجیه اشغال شهر عفرین و مناطق حومه از خطر شبه نظامیان کُرد و کمک دولت آمریکا به آنان ابراز نگرانی می کرد اما در مقطع فعلی برای همه افکار عمومی روشن شده که آنکارا مانند برخی کشورهای دیگر به دنبال محکم کردن ردپای خود در شمال سوریه است.
براساس اطلاعات به دست آمده، ارتش ترکیه و عناصر تروریستی موسوم به سپر فرات درصدد هستند در ادامه شهر منبج را به تصرف خود در بیاورند اما باید منتظر ماند که آیا دولت آمریکا به آنکارا چراغ سبز نشان می دهد یا مانع از این اقدام می شود.
یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق به آرزوهای بلند پروازانه اردوغان برای اشغال بخش هایی دیگر از سوریه اشاره کرد و گفت: شهرهای کوبانی، تل ابیض، عین عیسی، الطبقه، رآس العین، قامشلی و بخش های تحت تصرف کردها در شهرهای رقه و حسکه اهداف دیگر دولت ترکیه است.
این منبع میدانی افزود: دولت و ارتش ترکیه اشتیاق فراوانی برای اشغال تمامی مناطق تحت تصرف شبه نظامیان کُرد در سوریه دارند اما روند معادلات میدانی به شکل پیش می رود که همه طرف های خارجی در شمال سوریه غافلگیر خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
آنچه که از غوطه شرقی دمشق پس از ۷ سال جنگ باقی مانده است + تصاویر
به گزارش مشرق، در هفته های گذشته دولت فرانسه و رژیم آل سعود از برنامه های خود برای حضور در بخش های شمالی سوریه خبر دادند تا رقابت برای امتیازگیری از دمشق افزایش یابد اما باید منتظر ماند که آمریکایی ها اجازه نزدیک شدن سایر نیروهای خارجی را به شمال سوریه خواهند داد یا از تحرکات آنان جلوگیری می کنند.
از سویی دیگر این سوال مطرح است که آیا نیروهای کُرد با وجود تجربه تلخ اشغال شهر عفرین باز هم به دولت آمریکا و متحدانش اعتماد خواهند کرد یا این که برای حفظ مواضع خود از دولت سوریه یا جبهه مقاومت کمک می گیرند.